Doctorul Plantelor: SFATURI DE INDEPARTARE A ZAPEZI DIN GRADINA

vineri, 28 noiembrie 2014

SFATURI DE INDEPARTARE A ZAPEZI DIN GRADINA


Cand spui iarna, spui zapada. Aceasta acopera pamantul cu un strat alb frumos bucurand oamenii de toate varstele. Un efect secundar, enervant este faptul ca aceasta trebuie indepartata. Fiti echipati si tineti cont de aceste cinci sfaturi.

Sfatul nr. 1:

Este important sa aveti un echipament adecvat. Alegeti echipamentul potrivit in functie de marimea zonei de pe care urmati sa indepartati zapada si cantitatea acesteia. Asigurati-va ca echipamentul este usor iar manerul acestuia potrivit inaltimii dumneavoastra. Echipamentul de baza pentru curatarea zapezii este format din lopata de zapada si racleta pentru gheata si zapada batatorita.

Sfatul nr. 2:

Inainte de a incepe trebuie sa va ganditi unde duceti zapada. Nu aruncati zapada in strada si pe caile de acces. Alegeti un loc unde sa nu deranjeze pe nimeni.

Sfatul nr. 3:

Pietrisul si nisipul sunt cele mai bune materiale antiderapante. Cu toate acestea, dupa topirea zapezii, in primavera, pietrisul si nisipul trebuie indepartat dupa trotuar. In multe regiuni, este interzisa utilizarea sarii ca material antiderapant deoarece dauneaza plantelor si mediului. Va recomandam sa utilizati Mini-Distribuitorul GARDENA. Va ajuta sa dozati adecat materialul antiderapant si nu va murdariti pe maini.

Sfatul nr. 4:

Purtati imbracaminte calduroasa, cu protectie termica pentru frig atunci cand deszapeziti. Imbracamintea care permite aerisirea este cea mai buna, indepartarea zapezii presupunand mult efort. In cazul in care, hainele retin umezeala, puteti contacta o raceala.

Sfatul nr. 5:

In situatia in care zapada este uda impingeti-o pe margini in loc sa o ridicati. Lopetile speciale de zapada usureaza activitatea. Daca acest lucru nu este posibil, se ia o cantitate mica de zapada iar ridicarea se face prin flexarea genunchilor. .