Doctorul Plantelor: TAIEREA TRANDAFIRILOR PRIMAVARA 2 0 1 9

joi, 26 ianuarie 2017

TAIEREA TRANDAFIRILOR PRIMAVARA 2 0 1 9


Dacă nu ai reușit să tunzi tufele de trandafiri înainte de sosirea înghețului, acum este momentul pentru a face acest lucru. Tăierea trandafirilor ajută la ramificarea acestora și stimulează înflorirea abundentă a acestora.
Iată așadar ce trebuie să faci dacă îți dorești să ai o gradină plină de trandafiri.
-În primul rând, trebuie să știi că tunderea de primăvară a trandafirilor se face la începutul lunii martie, imediat după îndepărtarea mușuroaielor din jurul acestora.
-Operațiunea de tăiere a trandafirilor implică reducerea înălțimii tufei și a ramurilor, precum și îndepărtarea completă a ramurilor uscate sau a celor afectate de îngheț, boli sau dăunători.
-Se taie vârfurile uscate, deasupra ultimului mugure de pe partea rămasă verde.
-Se înlătură și ramurile care se încalecă.
-Tăierea ramurilor se va efectua la o înălțime de 50 cm față de sol. Este indicat ca tăierea să se efectueze deasupra celui de-al treilea mugure al ramurei.
-Foarfecele folosit la tăieri trebuie dezinfectat cu alcool după fiecare procedură pentru a evita răspândirea bolilor la tăieturile proaspete.
-Este indicat ca după tăiere, tufa de trandafiri să nu aibă mai mult de trei – cinci ramuri. Nu te speria. În scurt timp va fi cel puțin la fel de frumoasă precum cea de anul trecut.
Atenție! Dacă ai plantat trandafiri în toamnă, aceștia nu trebuie tăiați.
DACA VI S-A PARUT INTERESANT SI V=A AJUTAT ACEST ARTICOL DISTRIBUITI PA FACEBOOK