Doctorul Plantelor: Cum obtinem fructe dulci si frumos colorate ?

duminică, 19 februarie 2017

Cum obtinem fructe dulci si frumos colorate ?


Cand consumam fructe si legume ne dorim ca ele sa fie coapte sa fie gustoase si sa aiba un aspect placut. Toate aceste deziderate le putem realiza printr-o fertilizare adegvata si aplicarea in faza de coacere a fructelor, de produse pe baza de potasiu (nu se recomanda utilizarea sulfatului de magnez
Potasiul este unul dintre elementele principale ce asigura dezvoltarea plantelor. Este esential pentru imbunatatirea metabolismului plantei, pentru obtinerea unei rezistente generale crescute a plantei, fiind extrem de necesar in producerea florilor si fructelor de calitate.
Ce rol are potasiul ?
Potasiul  este unul dintre cele mai importante elemente de nutritie si fertilizante pentru agricultura. Se apreciaza unanim ca potasiul este unul dintre  macroelementele absolut necesare organismelor vegetale, el echilibrand si regland functiile de absorbtie a azotului, conferind astfel o dezvoltare echilibrata a plantelor. De regula, continutul de potasiu in plante este mai mare decat al oricăruia dintre celelalte elemente nutritive majore. Importanta sa este determinata de rolul pe care il are in desfasurarea proceselor  din plante. Potasiul se acumuleaza primordial in tesuturile tinere care se dezvolta, respectiv in tesuturile fructelor. Potasiul intensifica in plante sinteza proteinelor, a zaharurilor, a uleiurilor si a glucidelor macromoleculare. Acest element intensifica nu doar sinteza acestor substante, ci si transportul lor spre organele de acumulare (fructe), sporind totodata si capacitatea acestora de stocare. Prin potentialul sau potasiul activeaza peste 60 din reactiile enzimatice prin care exercita o influenta mare asupra sintezelor organice din plante, asupra translocarii si depunerii substantelor asimilate in organele corespunzatoare. Potasiului are si efect de sporire a rezistentei plantelor fata de agentii etiologici si fata de diferitele boli, in special fata de ciupercile microscopice si bacterii, datorita dezvoltarii membranelor celulare, care face dificila patrunderea in tesuturi a producatorilor de boli.
Ultimele cercetari si experimentari, au aratat ca asigurarea echilibrata cu potasiu mareste cantitatea de zaharuri din fruct si coloreaza mai puternic interiorul si exteriorul acestora.
Va recomandam pentru fructe de calitate in perioada de coacere sa utilizati prin apa de irigare Aquos K.
Ce este  Aquos K ?
Aquos K este un ingrasamant bogat in potasiu complectat cu un pH usor acid, care contine extract de alge marine.