Doctorul Plantelor: Cum scapi de musculițele albe care îți atacă plantele din interior

joi, 22 noiembrie 2018

Cum scapi de musculițele albe care îți atacă plantele din interior


Musculițele albe sunt o adevărată pacoste pentru legume și pentru plantele din ghivece. La plac serele și balcoanele închise, unde sunt protejate, și se înmulțesc rapid peste vară.
Depun ouă pe spatele frunzelor și tot acolo se hrănesc cu seva plantelor, ducând în cele din urmă la mutilarea și moartea frunzelor.
Verifică partea inferioară a frunzelor și dacă observi insecte mici, albe, care zboară în jurul plantei, trebuie să iei măsuri.

Cum scapi de musculițele albe

În comerț poți găsi numeroase soluții chimice împotriva acestor insecte, dar sunt toxice și afectează plantele, care își revin mai greu după un tratament chimic. Dar există câteva soluții naturale care sunt eficiente, chiar dacă durează puțin mai mult timp până scapi de ttoate musculițele albe.
Alcoolul sanitar – se diluează 100 ml de alcool la un litru de apă și se stropesc frunzele infestate cu musculițe.
Săpunul de potasiu – este un insecticid blând cu plantele și se găsește în magazinele fitosanitare. Cumpără varianta lichidă, diluează cu apă conform instrucțiunilor de pe etichetă și stropește frunzele.
Infuzia de ardei iute – pune o linguriță de ardei iute tocat la 250 ml de apă fierbinte, lasă soluția să infuzeze și să se răcească treptat. Se repetă tratamentul la 2 sau 3 zile, până când sunt eliminate musculițele adulte, dar și cele tinere, care apar din ouă.
Metoda chimica,folositi unul din insecticidele:ACTARA25WG SAU MOSPILAN .
ATENTIE TREBUIE REPETAT LA 7 ZILE
sursa foto: 123rf.com