Doctorul Plantelor: Soiul de zmeura Sugana - Doua recolte in aceeasi vara!

miercuri, 27 februarie 2019

Soiul de zmeura Sugana - Doua recolte in aceeasi vara!




Cauţi un soi de zmeură care să asigure două recolte bogate în cursul aceleaşi veri? Vrei ca zmeura recoltată să aibă o estetică de-a dreptul delicioasă, cu fructe foarte mari, suculente şi aromate? Specialiştii îţi recomanda zmeura Sugana, un soi la mare căutare în rândul celor care vor rezultate de excepţie!
Zmeura Sugana este un soi prietenos la condiţiile climatice din România, nu necesită tratamente speciale şi în plus, asigură recolte bogate, de două ori în aceeaşi vară! Este rezultatul încrucişării a două soiuri apreciate: Autum Bliss şi Tulameen.
Dincolo de fructele cu aspect senzaţional, zmeura Sugana este o excelentă sursă de sănătate. Mai exact, are un conţinut foarte bogat de vitamina C, vitamina K, acid folic, vitaminele B1, B2 şi vitamina E. Mai mult, zmeura Sugana conţine cantităţi importante de mangan, magneziu, cupru şi potasiu.
Zmeur Sugana, un soi cu recolte de nota 10. Iată ce trebuie să faci pentru rezultate excepţionale
Cultivarea zmeurei în ţara noastră devine o practică des întâlnită în rândul celor care vor fructe sănătoase şi profit de pe urma pasiunii. Pentru că este un fruct de pădure uşor adaptabil la condiţiile de mediu (climă, relief,etc.), zmeura asigură recolte bogate fără investiţii costisitoare.
Este necesar să ai la dispoziţie un teren propice cultivării zmeurei (sol nisipos, lutos) aflat într-o zonă luminată de razele soarelui cât mai multe ore pe zi.
Cultivatorii de zmeură trebuie să ştie şi că, zmeura trebuie ferită de vânt. Pentru rezultate de nota 10, terenul de producere a zmeurii trebuie să fie arat în întregime sau săpat cu gropi de o adâncime de cel puţin 30 de cm. Înainte de plantare este important să se facă analiza conţinutului de elemente macro şi micro în sol, pentru determinarea stării nutritive a solului.
Zmeura poate fi plantată pe teren plat, cu o condiţie: să fie bine drenat. În ceea ce priveşte spaţiul dintre plante se recomandă o distanţă de 30 de cm între rădăcini. Se recomandă instalarea unei plase din sârmă deoarece tulpinile de zmeură au tendinţa să se îndoaie atunci când produc fructe.
Zmeura Sugana este un soi cu randament ridicat, recunoscut pentru fructele sale de dimensiuni foarte mari. De la un singur tufiş, în timpul verii, se pot recolta chiar şi 9 kg de fructe. Avantajul este acela că, nefiind un soi pretenţios, poate fi cultivat pe scară largă.
De asemena, se culege uşor şi prezintă o rezistenţă mare la transport. Sugana se comportă bine la secetă şi îngheţ, la boli şi mucegaiuri. Se poate cultiva atât în ghivece şi grădini cu suprafeţe mici, cât şi pe suprafeţe extinse. Fructele pot fi consumate proaspete, congelate sau semi-preparate.
Principala caracteristică a soiului zmeur Sugana: fructifica de două ori pe an, la începutul verii – în luna iunie şi vara târziu – la sfârşitul lunii august.
Pentru rezultate foarte bune este recomandat să ai la dispoziţie material săditor de calitate. SC STRONG BERRY SRL comercializează drajoni zmeur Sugana, zmeura Sugana, la preţuri avantajoase, cu livrare în toată ţara. Mai multe detalii găseşti pe strongberry.ro.