Doctorul Plantelor: Încearcă 3 rețete gustoase de sosuri care pot fi păstrate pentru iarnă!

joi, 22 august 2019

Încearcă 3 rețete gustoase de sosuri care pot fi păstrate pentru iarnă!




Adjica este un sos tradițional georgian, foarte gustos, picant și aromat. Este unul din cele mai preferate sosuri din bucătăria multor țări ale fostei URSS.
Acest sos extraordinar este potrivit pentru bucatele din carne, pește, legume, dar poate fi servit și simplu, uns pe pâine. Echipa Bucătarul.tv v-a pregătit 3 rețete delicioase și aromate de sosuri pentru toate gusturile, sunt ușor de preparat, două rețete nu necesită fierbere, iar una nu conține oțet. Încercați neapărat aceste rețete și bucurați-vă de un sos de casă gustos și natural.

Ingrediente necesare:
  • 5 kg de roșii
  • 1 kg de ardei grași
  • 16 ardei iuți
  • 300 g de usturoi
  • 0.5 kg de hrean
  • 1 pahar de sare
  • 2 pahare de oțet
  • 2 pahare de zahăr
Mod de preparare:
  1. Dați prin mașina de tocat toate legumele, inclusiv semințele de ardei.
  2. Adăugați zahărul, sarea și oțetul, lăsați la infuzat timp de 50 de minute, apoi turnați adjica în borcane sau sticle. Nu trebuie să le fierbeți, se păstrează foarte bine în sticle, fără să le dați la frigider.

2. ADJICĂ CU VERDEAȚĂ
Ingrediente necesare:
  • 200 g de usturoi
  • 4 rădăcini de hrean
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 legături de mărar
  • 10 ardei grași
  • 20 ardei iuți
  • 2 kg de roșii
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de sare
  • 1 pahar de oțet

Mod de preparare:
  1. Dați legumele prin mașina de tocat cu sită fină.
  2. Adăugați sarea și zahărul.
  3. Lăsați la macerat timp de 2-3 zile, adăugați apoi oțetul, amestecați bine și puneți adjica în borcane.
3. ADJICĂ CU MERE ȘI MORCOVI FĂRĂ OȚET
Ingrediente necesare:
  • 5 kg de roșii
  • 2 kg de mere
  • 2 kg de morcovi
  • 2 kg de ardei grași
  • 300 g de ardei iuți
  • 300 g de usturoi
  • 1 l de ulei
  • 2-3 linguri de sare
Mod de preparare:
  1. Dați toate legumele prin mașina de tocat, adăugați sarea și uleiul și fierbeți adjica timp de 2 ore.
  2. Puneți adjica în borcane sterilizate și capsați bine.
Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Sursa: bucatarul.tv