Nu exista ceva mai bun – Vinete marinate, o delicatesa din bucataria italiana – O reteta care cu siguranta te va surprinde… Originala prin simplitatea ei si unica prin gustul pe care ti-l ofera, aceste vinete aromate cu verdeata si usturoi te vor face sa mergi imediat la cumparaturi…
Atentie, sunt foarte usor de gatit! Reteta foarte simpla
Pentru a pregati acasa vinete marinate cu verdeata si usturoi, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente necesare
3 vinete
2 linguri ulei
4 linguri sos picant
2 linguri suc de lamaie
2 catei de usturoi
verdeata
sare
Cum se prepara aceasta reteta?
1. Pentru inceput, taiem vinetele felii foarte subtiri. Apoi, le punem intr-un vas cu apa sarata, pentru a elimina gustul amar. Dupa 20 de minute, stoarcem apa, scrie mesajeinspirationale.com.
2. Prajim feliile intr-o tigaie cu putin ulei. Este recomandat sa folositi o tigaie cat mai lata, pentru a nu se arde…
3. Intr-un bol separat, amestecam uleiul ramas cu sosul picant si sucul de lamaie.
4. Daca nu aveti sos picant, puteti inlocui cu suc de rosii amestecat cu putin piper negru si coriandru.
5. Puneti amestecul pe foc. Cand incepe sa fiarba, adaugati usturoiul zdrobit.
6. Adaugam vanata in sos si mai lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 2 minute.
7. Asezam preparatul pe un platou si il decoram cu verdeata. Se poate servi atat calda cat si rece. Asa bunatate… nu mananci in fiecare zi!
Chiar daca nu sunteti un mare fan al vinetelor, cu siguranta va va cuceri savoarea si gustul… aceasta reteta este cu adevarat deosebita… simplu, rapid si delicios…
Sa o savurati cu drag – Pofta buna!