Nutriționiștii ne îndeamnă să mâncăm cât mai des broccoli, o legumă cruciferă înrudită cu varza și conopida, care conține foarte mulți antioxidanți și minerale.
Broccoli este unul din cele mai puternice remedii naturale împotriva cancerului.
Pateu de broccoli cu maioneză – rețetă
Ingrediente necesare:
• 500 g de broccoli
• 100 g de maioneză de soia
• ½ linguriță de boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Tăiați buchetele de broccoli și puneți-le deoparte. Curățați tulpinile cu un cuțit și tăiați-le bucăți cât mai mici. Spălați florile și tulpinile și puneți-le la fiert într-o cratiță cu apă care clocotește. Lăsați-le să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute, sau până când devin foarte moi.
Scurgeți-le de apă și pasați-le cu ajutorul unui blender. Nu aruncați zeama în care au fiert, deoarece este foarte bogată în vitamine și minerale. O puteți folosi ca bază pentru supă.
Lăsați pasta de broccoli să se răcorească, apoi adăugați maioneza de soia și amestecați până la omogenizare. Gustați de sare și condimentați cu boia de ardei dulce.
Maioneza de soia se prepară foarte ușor. Puteți folosi lapte de soia sau făină/lapte praf de soia. Pentru a obține lapte de soia din făină, amestecați pur și simplu câteva linguri de praf de soia cu apă fierbinte (nu clocotită).
Puneți 125 ml de lapte de soia într-un recipient îngust și adânc (de ex. vasul blenderului sau o cutie mare de iaurt). Adăugați 250 ml de ulei. Introduceți blenderul vertical și mixați 2 minute în continuu, apoi mișcați blenderul de jos în sus. Adăugați ½ linguriță de sare și puțin suc de lămâie. Mixați din nou până când maioneza devine suficient de groasă și consistentă. Puteți adăuga și 1 linguriță de muștar.
Pateu de broccoli cu măsline – rețetă
Ingrediente necesare:
• 500 g de broccoli
• 100 g de măsline
• 50 g de pesmet
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 linguriță de boia dulce
Mod de preparare:
Procedați la fel cu fierberea tulpinilor de broccoli. Puneți-le în blender. Scoateți sâmburii de la măsline și adăugați-le în blender. Mixați până obțineți o pastă cremoasă, cât mai fină. Adăugați boiaua, sucul de lămâie și pesmetul. Amestecați până la omogenizare. Pentru a pune blenderul în mișcare, adăugați puțină apă în care ați fiert broccoli.
Pasta obținută este tartinabilă, și poate poate fi servit pe pâine, ca orice pate, cu roșii, ceapă, ardei sau cu o salată de verdețuri.
Sursa rețetei: „Rețete Pentru Sănătatea Noastră”, Elena Pridie
Articol relatat de portalul lataifas.ro.