Această rețetă rapidă este ca un colac de salvare pentru toate gospodinele, care nu au mult timp la dispoziție ca să facă conserve pentru iarnă. Veți obține niște roșii delicioase, cu un gust senzațional, potrivite pentru cartofi copți și bucate de carne. Nu ezitați să marinați roșiile după această rețetă, veți rămâne încântați!
Ingrediente pentru un borcan de 1 l:
- roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de sare
- 2 lingurițe de zahăr
- 4 boabe de piper negru
- un vârf de cuțit de coriandru măcinat
- un vârf de cuțit de sare de lămâie
Mod de preparare:
- Spălați roșiile și așezați-le în borcan, puneți cățeii de usturoi în partea de jos a borcanului.
- Turnați apă clocotită deasupra și lăsați la infuzat timp de 15 minute. Acoperiți borcanele cu capace, apoi scurgeți apa în cratiță și puneți-o la fiert.
- Adăugați în borcane sarea, zahărul, boabele de piper, coriandrul și sarea de lămâie.
- Turnați apa clocotită și capsați borcanele cu capace.
- Acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să stea până se vor răci complet.
- Păstrați borcanele la loc răcoros.