Doctorul Plantelor: Ce să mânânci la cină ca să slăbești într-o săptămână

marți, 17 septembrie 2019

Ce să mânânci la cină ca să slăbești într-o săptămână



Nu e nevoie să sari peste masa de seară ca să slăbești. Îți poți prepara ceva care să-ți țină de foame dar care să ardă grăsimea, în același timp.
Iată câteva reguli de care să ții cont:
  • Cina trebuie să asigure 15-29% din necesarul zilnic de calori
  • Masa de seară trebuie să conțină cele mai puține calorii dintre cele trei mese principale. Mulți oameni fac greșeală să sară peste micul-dejun sau să mănânce foarte puțin dimineața, așa că ajung să mănânce foarte mult în ultima parte a zilei.
  • O altă greșeală e să nu mănânci nimic la cină. Acest lucru scade glicemia și încetinește metabolismul.
  • Cina este ultima masă a zilei și trebuie să conțină o porție de proteine și puține grăsimi.
  • Nu lua o gustare în loc de cină. Dacă mănânci un bol de cereala sau fructe seara, te vei îngrășa. Plus de asta, fructele îți pot crea probleme digestive, dacă le mănânci seara.
  • Ia cina cu cel puțin 2 ore înainte de a merge la culcare
MÎNCĂRURI CARE ARD GRĂSIMEA
ZIUA 1
– Piept de pui la grătar cu zeamă de lămâie: proteinele din carnea de pui stimulează metabolimsul și prin digerare organismul consumă mai multe calorii decât aduce carnea. Dacă mai aadaugi antioxidanții din zeama de lămâie, aceasta este o combinație perfectă.
– Iaurt grecesc cu scorțișoară.  Iaurtul grecesc  conține multe proteine și ajută la arderea grăsimilor. O bună idee e să adaugi scorțișoară deoarece accelerează metabolismul șsi scade glicemia.
ZIUA 2
– O farfurie de orez brun cu ciuperci și ardei gras sau ardei iute.  Ciupercile conțin iod, necesar pentru buna funcționare a tiroidei și pentru arderea grăsimilor.
ZIUA 3
– salată roșie 
  • 150 grame de sfeclă roșie tăiată cuburi
  • 100 grame morcovi feliați
  • 1 celery stalk
  • 2 roșii tăiate
  • 50 grame de ceapă
  • Dressing din suc de portocale, o lingură de ulei de măsline, piper
– O porție de carne de curcan la grătar
ZIUA 4
– Supă de țelină: pe lângă faptul că e un bun diuretic, țelina este un excelent tonic bogat în potasiu, cupru, sulf, calciu și sdiu.
– Salată de spanac și curcan
  • 50 grame spanac
  • 1 piept de curcan tăiat
  • 2 căței de usturoi
  • Dressing din o lingură de oțet din cidru de mere și ulei de măsline
ZIUA 5
– Salată de portocale și morcovi
  • Salată verde
  • 100 grame morcovi
  • 50 grame ceapă
  • 1 portocală
  • Dressing din zeama de la o lămâie, 1 lingură ulei de măsline, sare și piper
– File de merluciu: este bogat în acizi grași omega-3 care accelerează metabolismul.