Doctorul Plantelor: Cea mai frecventă greşeală pe care o faci când prepari o salată. Reţeta salatei ideale

marți, 17 septembrie 2019

Cea mai frecventă greşeală pe care o faci când prepari o salată. Reţeta salatei ideale



Sunt foarte putini oamenii care nu au tinut niciodata o cura de slabire. Iar multe dintre persoanele care tin de obicei cura de slabire mai fac si erori. Iata cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac atunci cand au pornit o cura de slabire, potrivit specialistilor de la Prevention.
salata
1. Consumi legume „grase”
Te-ai hotarat sa mananci mai multe legume si fructe, ceea ce intr-adevar este extrem de benefic atunci cand tii o cura de slabire. Renunta insa la dressing-uri si consuma legumele asa cum sunt, fara smantana, frisca si alte sosuri imbibate de grasimi. Ce ai de facut? Daca vrei sa schimbi gustul legumelor sau fructelor, incearca iaurtul grecesc sau condimente precum curry sau hrean. Pentru a nu te plictisi, mananca in fiecare zi alte tipuri de legume si fructe si roteste-le.
2. Ineci salata in ulei de masline
E adevarat, uleiul de masline, mai ales cel extravirgin, este sursa de sanatate. Are grasimi mononesaturate, antioxidanti si vitamine. Nu uita, insa, ca un sfert de ceasca are 477 de calorii si 54 grame de grasimi. Asa ca nu exagera cand il pui in salata. Ce ai de facut? Cand folosesti uleiul la grill sau la inabusit, foloseste o pensula sau un recipient cu pulverizator pentru a unge tigaia. In acest fel vei fi sigur ca nu vei pune prea mult. Pentru sote-uri poti folosi vin, sos de soia, supa de pui, suc natural de morcovi, rosii sau oricare alte legume.
3. Faci salata cu “de toate”
Salata este foarte sanatoasa si te poate ajuta sa slabesti. Nu si daca adaugi in ea branza, fructe uscate, crutoane, nuci, alune etc. Chiar daca nucile, de exemplu, sunt bogate in grasimi mononesaturate, au 185 de calorii si 18 g de grasimi. Deci nu te ajuta deloc la slabit. Mai mult, orice adaugi in salata in afara de legume poate avea un continut ridicat de sare.
Ce ai de facut?
Reteta unei salate perfecte este urmatoarea: trei sferturi legume (sau fructe) proaspete si un sfert ar trebui sa contina un amestec de proiene slabe (carne de pui), plus un complex de carbohidrati cum ar fi grau sau quinoa.
Sursa: ampress.ro