Doctorul Plantelor: Cele mai bune legume pentru slăbit

marți, 17 septembrie 2019

Cele mai bune legume pentru slăbit



Află din acest articol care sunt cele mai bune legume pentru slăbit și cum este indicat să le prepari.



1. Spanacul: una dintre cele mai sănătoase legume

Deși pare surprinzător, spanacul face parte din aceeași categorie ca sfecla și mangoldul. Este delicios, poate fi încorporat în diverse rețete și este ideal pentru a pierde în greutate. Iată de ce:



Spanacul este compus în cea mai mare parte din apă și proteine.
Este foarte sărac în carbohidrați.
Codițele sunt bogate în fibre, deci nu trebuie aruncate.
Frunzele de spanac conțin numeroși nutrienți, printre care vitaminele A, C, E, K, B1, B2 și B6, fier, magneziu, calciu și un cocktail de antioxidanți.
Cum să prepari spanacul pentru a stimula pierderea în greutate?

Cea mai bună opțiune este spanacul călit. Nu îl fierbe – vei pierde foarte mulți nutrienți, mai ales calciu, fier și magneziu.

Spanacul este o opțiune excelentă pentru masa de prânz sau cină. Poți să-l călești cu puțină ceapă și usturoi sau să prepari o salată delicioasă cu frunze crude de spanac, ananas și nuci.

2. Castravetele
Gustos și răcoritor, castravetele este una dintre cele mai bune legume pe care le poți adăuga în alimentația ta datorită conținutului de acid tartric al acestuia, ce împiedică transformarea carbohidraților în grăsime. În plus, castravetele conține și celuloză ce îmbunătățește digestia, elimină toxinele și scade nivelul de colesterol. 
Rețetă de apă de castravete
Ingrediente
  • 1 castravete
  • 1 litru de apă
  • Zeama unei lămâi
  • 1 lingură de semințe de chia
Mod de preparare
  • Spală și curăță castravetele. Apoi pasează pulpa în blender împreună cu apa și zeama de lămâie. Este foarte simplu!
  • Adaugă semințele de chia în paharul în care ai turnat băutura (doar în prima „porție” din ziua respectivă) și lasă-le să se înmoaie pentru câteva minute înainte de a o servi. Semințele de chia ajută la rândul lor la slăbit.
  • Bea un pahar din acest lichid cu 20 de minute înainte de fiecare masă.
  • Continuă acest tratament timp de 5 zile, apoi fă o pauză de 10 zile. În acest fel vei reuși să slăbești.
3. Ardeiul
Prezența ardeilor în această listă poate părea surprinzătoare, deoarece aceștia au un gust foarte puternic și provoacă disconfort gastric unora dintre noi. Dacă apelezi la ardei pentru a slăbi, secretul constă în a-i consuma în stare crudă și în cantități mici. În acest fel vei reuși să te bucuri de următoarele beneficii:
  • Potrivit Centrului de Nutriție Umană din cadrul Universității din California, ardeii stimulează arderea caloriilor.
  • Indiferent de varietate sau culoare, ardeii sunt bogați în capsaicină, un compus care mărește temperatura corpului, fapt ce contribuie la pierderea în greutate.
Cum să consumi ardei pentru a slăbi?
Ardeii trebuie consumați mereu în stare crudă și în cantități mici, mărunțiți sau tăiați în fâșii foarte subțiri și adăugați în salate. Încearcă să mănânci puțin ardei în fiecare zi.
4. Roșii
Roșiile sunt ideale pentru detoxifiere. Sunt bogate în antioxidanți, bioflavonoizi, vitaminele A, B, C, B3 și K, minerale precum fosfor, calciu, zinc, magneziu, potasiu, sodiu și mangan și conțin și puține calorii. După cum poți vedea, roșiile sunt printre cele mai bune legume pentru a fi incluse într-o cură de slăbire.

Suc de roșii pentru slăbit

Ingrediente

1 roșie
2 căni de apă
Zeama unei lămâi
2 morcovi
Mod de preparare

Spală roșiile și morcovii și pasează ambele legume în blender. Amestecă sucul obținut cu cele două căni de apă și cu zeama de lămâie.
Poți să consumi această băutură cu 20 de minute înainte de mesele principale timp de cinci zile. Fă o pauză de încă cinci zile, apoi reia tratamentul. Dacă adopți o alimentație sănătoasă și faci mișcare zilnic, vei observa cum pierzi kilogramele în plus. În plus, sucul de roșii este delicios!
5. Ceapă și usturoi
Ceapa și usturoiul sunt ideale pentru slăbit, dar sunt și foarte sănătoase în generalAjută la eliminarea toxinelor și a grăsimii în exces, îmbunătățesc funcționarea ficatului și protejează sănătatea cardiovasculară.
Acestea previn și combat retenția de apă și sunt antibiotice naturale extrem de eficiente. Ai numeroase motive pentru a le adăuga în dietă!
Cum să consumi ceapă și usturoi pentru a slăbi?
  • Dimineața, pe stomacul gol, mănâncă un cățel de usturoi împreună cu un pahar cu apă.
  • Adaugă în salate ceapă tăiată mărunt. Ceapa crudă își păstrează toate proprietățile benefice și curăță organismul în mod eficient. 
Articol relatat de portalul dozadesanatate.ro.