Drojdia este folosita de secole la coptul aluaturilor, dar si la fermentarea bauturilor. Exista o poveste extraordinara despre Wolfgang Schulze, care aflandu-se intr-o seara in fabrica de bere, a observat in intuneric cum vasele in care se afla drojdia de bere iradiau o lumina fluorescenta, iar din acel moment, inginerul a inceput sa studieze fara incetare drojdia si asa a aflat de beneficiile extraordinare ale ei asupra corpului uman.
Prima sa experienta socanta a fost atunci cand a reusit sa-si trateze o rana externa doar aplicand drojdie pe piele, insa ce a fost intradevar miraculos este momentul cand sotia sa s-a imbolnavit de cancer la san si el a inceput s-o trateze atat intern, cat si extern cu drojdie, iar acesta spune ca boala a stagnat.
Drojdiei de bere contine aproape toata gama de aminoacizi esentiali, intreg complexul de vitamine B, vitaminele D, H, E, enzime minerale in forma asimilabila, precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, seleniu, crom, zinc, tamina, fibre, proteine, lipide si glucide.
Iata mai jos ce beneficii miraculoase are drojdia pentru organismul nostru:
- Drojdia de bere este considerat de unii cercetatori un adevarat medicament in tratamentul bolilor tumorale maligne, fiind de ajutor bolnavilor de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (aceasta are mai putine efecte adverse atunci cand este asociata cu consumul zilnic de drojdie de bere, minim 6 lingurite pe zi). De asemenea, drojdia protejeaza mucoasele;
- Drojdia de bere este utila in anemie. Aceasta este un remediu bogat in minerale si vitamine, ajutand la metabolizarea corecta a acestora. Se face o cura de 3 saptamani cu drojdie de bere.
- Administrearea inaintea meselor principale scade pofta de mancare, iar administrarea dupa masa, creste pofta de mancare.
- Te scapa de raceli si boli infectioase. Seleniul, precum si alte vitamine continute de drojdie, maresc foarte mult rezistenta organismului la orice gen de infectie. Se administreaza cate 3 lingurite de drojdie proaspata pe zi, timp de 2-3 saptamani.
- Drojdia te apara de infectiile cu virusi hepatici (hepatita virala A, B si C).
- Consumul de drojdie de bere regleaza nivelul colesterolului in sange, aduce la valorile normale tensiunea si favorizeaza activitatea miocardului.
- Drojdia te poate scapa si de neplacuta acnee. Se consuma intern, dar se fac si masti din 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere. Amestecul se omogenizeaza si apoi se intinde pe ten. Se lasa sa actioneze timp de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.
- Complexul de vitamina B si anti-oxidantii din drojdie sunt de un real ajutor pentru imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii (afectiuni dermatologice). Se fac cure de 1 luna cu drojdie de bere (4 lingurite pe zi), cu o saptamana de pauza.
Atentie! Uneori, administrarea interna a drojdiei poate da balonare.
sursa:https://sfatnaturist.ro