Doctorul Plantelor: AMIRAL® PROFFY 6 FS

vineri, 5 noiembrie 2021

AMIRAL® PROFFY 6 FS

 



AMIRAL PROFFY 6 FS este omologat pentru tratarea seminţelor de cereale păioase destinate însămânţărilor:

Culturi

Boli (Agenţi fitopatogeni)

Doza (litri/tona)

Grâu, Secară şi Triticale

mălura comună (Tilletia spp.), fuzarioza rădăcinilor, coletului și plăntuțelor (Fusarium spp.).

0,5 l/tona de semințe

Orz şi Orzoaică

tăciunele zburător (Ustilago nuda), sfâșierea frunzelor (Pyrenophora graminea).


TEHNICA DE APLICARE: Tratamentul seminţelor se face cu echipamente corespunzătoare, prevăzute cu sisteme de agitare continuă a soluţiei de tratat, asigurându-se respectarea dozei recomandate şi o acoperire uniformă a seminţelor. Înainte de utilizare, ambalajul se agită bine pentru omogenizarea conţinutului.

După golire, ambalajul se clăteşte de 3 ori cu apă. Apa de la clătire se adaugă la soluţia pentru tratament. În funcţie de caracteristicile şi performanţa tehnică a echipamentelor din dotare, produsul se poate aplica cu 6-8 litri apă pentru 0,5 litri produs/tona de seminţe (luându-se în calcul şi apa rezultată din clătirea ambalajului). Când se aplică în amestec cu un alt produs, cantitatea totalăde lichid pe tona de sămânţă nu trebuie să depăşească10-12 litri, pentru evitarea supraumezirii seminţelor.

La însăcuirea seminţelor tratate, care se depozitează în vederea însămânţării, nu se vor folosi saci din folie de plastic, iar depozitarea până la însămânţare se va face în spaţii uscate, bine ventilate, separat de sămânţa destinată consumului. Sămânţa tratată nu se poate folosi de la un an la altul. Este interzisă folosirea seminţelor tratate în hrana oamenilor, a animalelor sau în alte scopuri decât pentru semănat.

COMPATIBILITATE: AMIRAL® PROFFY 6 FS este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea seminţelor de cereale păioase destinate însămânţărilor, avându-se în vedere şi recomandările din tehnologiile pe culturi privind cele mai eficiente asocieri, în funcţie de dăunătorii existenţi în diferitele zone de cultură.