Doctorul Plantelor: PENTRU POMI SANATOSI APLICATI TRATAMENTELE DE TOAMNA !

vineri, 19 noiembrie 2021

PENTRU POMI SANATOSI APLICATI TRATAMENTELE DE TOAMNA !

 



Anotimpul rece a venit iar livezile trebuie pregatite pentru iernat. Este esential sa efectuam in aceasta perioada stropirile de toamna – iarna.

Acestea sunt foarte importante pentru a diminua rezerva biologica de agenti patogeni si atacul daunatorilor in anul urmator.
Efectuarea acestor tratamente scade considerabil numarul de tratamente din perioada de vegetatie.
Primul tratament care se aplica este cu un PRODUS CUPRIC care prin actiunea fungicid – bactericida de contact previne si combate boli precum : RAPANUL , FOCUL BACTERIAN , PATAREA FRUNZELOR , MONILIOZA , CIURUIREA FRUNZELOR , CANCERUL DESCHIS AL POMILOR.
Recomandam stropirea cu fungicidul :
- CUPRIDIN 50 WP – 1,5 – 2,0 kg/ha.
Stropirea se face cand au cazut aproximativ jumatate din frunze .
LA 10 ZILE de la aceasta stropire se efectueaza o imbaiere a pomilor cu ULEI + INSECTICID.
Daunatorii combatuti prin acest tratament sunt : Paduchele de San Jose , Paduchele lanos , Gargarita bobocilor de mar , Viermele merelor , Paianjenul rosu al pomilor , Afidele.
Uleiul adjuvant actioneaza prin axfixierea daunatorilor si pentru o eficienta maxima este necesar amestecarea lui cu un insecticid.
Recomandam :
- PACHET MIDOS OIL ADJUVANT + ZEBRA.
Tratamentul se aplica intr-o zi insorita , cu temperatura peste 5 grade timp de 4-5 ore , pe scoarta uscata a pomului. Solutia se aplica cu un echipament capabil sa asigure o acoperire uniforma pe toata suprafata trunchiului si a ramurilor , realizandu -se o imbaiere a pomului.
Aveti grija de pomii dumneavoastra!