Doctorul Plantelor: Roundup Energy Erbicid non-selectiv pentru controlul buruienilor anuale şi perene din culturile de porumb, sfeclă pentru zahăr şi rapiţă înainte de răsărire, mirişti, pajişti, livezi şi terenuri necultivate.

vineri, 19 noiembrie 2021

Roundup Energy Erbicid non-selectiv pentru controlul buruienilor anuale şi perene din culturile de porumb, sfeclă pentru zahăr şi rapiţă înainte de răsărire, mirişti, pajişti, livezi şi terenuri necultivate.

 

MOD DE ACŢIUNE

Roundup Energy este un erbicid foliar non-selectiv care controlează o gamă largă de buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale şi perene. Produsul beneficiază de tehnologia TranSorbTM care îi conferă un plus de eficienţă: aplicare în condiţii extreme de temperatură (5-35 °C), distribuție uniformă pe suprafaţa foliară, interval de cultivare redus (1 zi după aplicare în cazul buruienilor anuale atât primăvara cât și toamna și 5 zile după aplicare în cazul buruienilor perene), eficacitate chiar în cazul în care se folosește apă de erbicidat cu pH necunoscut (canale, bălţi etc.). Roundup Energy poate fi integrat ușor în tehnologiile de producţie, în diferitele ei faze.

Cultură
Organism țintăDoză
Porumb, sfeclă pentru zahăr - preemergentBuruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale și perene2,4 l/ha
Rapiță de toamnă - pre-semănatBuruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale și perene2,4-3,2 l/ha
Mirişti – după recoltareBuruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale și perene după recoltare2,4 – 4 l/ha
Livezi (măr, păr, cireș, prun)Buruieni dicotiledonate și monocotiledonate anuale și perene4 l/ha
Terenuri necultivateBuruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene2,4-4,8 l/ha
Ȋntreţinerea pajiştilorBuruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene2,4-4,8 l/ha

MOD DE UTILIZARE

La culturile de porumb și sfecla pentru zahăr se va aplica Roundup Energy preemergent, cu 1-5 zile înainte de semănat (în funcţie de buruienile vizate). Pentru cultura rapiţei de toamnă, intervalul minim de cultivare a solului este de o zi de la aplicarea Roundup Energy pentru buruienile anuale și de cinci zile pentru buruienile perene. Acest interval poate crește în funcţie de stadiul de vegetaţie al buruienilor și de volumul foliar. Terenuri necultivate: în această situaţie, momentul optim pentru erbicidare este înainte ca buruienile să înflorească (buruienile perene sunt înainte de înfrățire când au 10-15 cm înălțime iar cele anuale sunt în faza de creștere activă - 4-6 frunze). SE INTERZICE PĂŞUNATUL SAU HRĂNIREA ANIMALELOR PE TERENURILE TRATATE.
Livezi:
Măr, păr-se aplică după recoltare, dar înainte de faza de buton verde;
Cireș, prun-se aplică după recoltare (după căderea frunzelor), dar înainte de faza de buton alb.

SPECTRU DE COMBATERE

Buruienile problemă, monocotiledonate si dicotiledonate anuale și perene.