Doctorul Plantelor: ELIMINAREA MELCILOR DIN GRADINA NOASTRA

miercuri, 19 noiembrie 2014

ELIMINAREA MELCILOR DIN GRADINA NOASTRA


limacșilor și melcilor, iar plantele tale din grădină, fie ele ornamentale sau comestibile, au fost de-a dreptul devorate de aceștia. Pentru a putea ține sub control această situație nedorită iată ce trebuie să știi despre acest inamic mai puțin văzut. Pentru că sunt hermafrodiți pot depune zeci de ouă cel puțin de șase ori pe an. Iar activitatea lor devastatoare începe din primăvară și se termină undeva spre sfârșitul toamnei, când se pregătesc de hibernare. Dacă vrei să-i vezi, uită-te înainte de ivirea zorilor sau în zilele înnorate sub frunzele căzute, pe fundul panourilor și sub pietre, în special în zonele mai umbrite. Sau mai simplu caută frunzele care au fost deja franjurate pe margine, întrucât se găsesc mereu ”la locul crimei” ascunși pe undeva. Să știi că sunt înebuniți după frunzele de busuioc, fasole, varză, plante citrice, dalii, hosta, salată verde și căpșuni. Vei vedea că melci și limacșii secretă un mucus care lubrifiază suprafețele peste care se târăsc și care, atunci când se usucă, capătă culoare argintie.

Combaterea conventionala a limacsilor


Se bazeaza pe produse de sinteza, adica produse chimice. Cel mai recomandat in acest caz este Mesurol, un moluscocid si insecticid produs de Bayer. Acesta se cumpara sub forma de granule, care se imprastie la baza legumelor, pe pamant. Doza este de 5 grame pe 10 metri patrati.
Avantajul combaterii cu Mesurol este acela ca are si actiune insecticida asupra coropisnitelor. In plus, are efect repelent asupra animalelor sau pasarilor. Cainele din curtea Dvs. va sta departe de legume sau flori.
In cazul in care cultivati legume pentru consum, NU administrati Mesurol cu cel putin doua saptamai inainte de recoltarea respectivelor legume.
ALTE PRODUSE CARE DISTRUG  MELCI MAI SUNT:OPTIMOL SAU  AGROSAN ,LE GASITI I FITOFARMACI

Combaterea limacsilor prin metoda naturala (eco, bio…)

Aici nu sunt prea multe lucruri de spus. O imagine face cat o mie de cuvinte:

Farfurie cu bere, lasata peste noapte in gradina.
Folositi bere ca sa combateti limacsii in mod natural. Puneti bere intr-o farfurie, seara. A doua zi dimineata este foarte probabil sa gasiti in farfurie ceea ce se vede in imaginea de mai sus: foarte multi limacsi.
DACA A FOST DE FOLOS ACEST ARTICOL DISTRIBUITI ,VA MULTUMESC!!