Doctorul Plantelor: Cea mai gustoasa ciorba de burta

vineri, 20 noiembrie 2015

Cea mai gustoasa ciorba de burta

Ingrediente: 1-2 kg de burta semi-fiarta oase de vita 4 oua 250 de grame de smantana o ceapa doi morcovi otet o capatana de usturoi putin ulei sare o radacina de patrunjel Mod de preparare: Imediat cum ati pregatit toate ingredientele, pregatiti o oala cu 4-5 litri de apa cu o lingura de sare in care puneti pentru fierbere burta ( trebuie sa fie semi-fiarta si foarte bine spalata) impreuna cu oasele, morcovi si ceapa. Lasati ciorba la fiert la foc mic cu un timp de fierbere intre 60-80 de minute pana in momentul in care observati ca se desprinde carnea de pe os. In tot acest timp se inlatura spuma pana dispare de tot. Pregatiti oule si separati-le de galbenus apoi puneti-le cu smantana la un loc pentru a le bate. Striviti usturoiul cat mai fin exact ca si cum ati face mujdei, dupa care scoateti burta din oala si o taiati fasii. Scoateti oasele afara si separati carnea de pe ele si taiati morcovii felii. Se scoate si cepa si se arunca deoarece ea si-a facut aroma in ciorba, apoi adaugati in ciorba burta feliata, carnea data separata de pe oase, usturoiul, morcovul si ouale batute cu smantana. Aveti grija cand le introduceti in ciorba sa amestecati usor si la sfarsit puneti otetul dupa gustul dumneavoastra.Astept opinia dumneavoastra!
loading...