loading...
vineri, 20 noiembrie 2015
Cea mai gustoasa ciorba de burta
Ingrediente:
1-2 kg de burta semi-fiarta
oase de vita
4 oua
250 de grame de smantana
o ceapa
doi morcovi
otet
o capatana de usturoi
putin ulei
sare
o radacina de patrunjel
Mod de preparare:
Imediat cum ati pregatit toate ingredientele, pregatiti o oala cu 4-5 litri de apa cu o lingura de sare in care puneti pentru fierbere burta ( trebuie sa fie semi-fiarta si foarte bine spalata) impreuna cu oasele, morcovi si ceapa. Lasati ciorba la fiert la foc mic cu un timp de fierbere intre 60-80 de minute pana in momentul in care observati ca se desprinde carnea de pe os. In tot acest timp se inlatura spuma pana dispare de tot. Pregatiti oule si separati-le de galbenus apoi puneti-le cu smantana la un loc pentru a le bate. Striviti usturoiul cat mai fin exact ca si cum ati face mujdei, dupa care scoateti burta din oala si o taiati fasii. Scoateti oasele afara si separati carnea de pe ele si taiati morcovii felii. Se scoate si cepa si se arunca deoarece ea si-a facut aroma in ciorba, apoi adaugati in ciorba burta feliata, carnea data separata de pe oase, usturoiul, morcovul si ouale batute cu smantana. Aveti grija cand le introduceti in ciorba sa amestecati usor si la sfarsit puneti otetul dupa gustul dumneavoastra.Astept opinia dumneavoastra!