loading...
Da, miroase, dar este primul pe lista specialiştilor. Consumul de usturoi în perioada de convalescenţă ajută deoarece creşte numărul de globule albe din sânge, cunoscut fiind faptul că rolul acestora este de a lupta împotriva infecţiilor.
Echinaceea
Iată un alt remediu extrem de popular împotriva bolilor de sezon, recunoscut datorită capacităţii de a fortifica sistemul imunitar. În plus, conform unui studiu efectuat la University of Maryland Medical Center, se pare că Echinaceea are capacitatea de a combate durerea şi inflamaţia în organism.
Cel mai adesea, planta se administrează sub formă de capsule cu extract din forma uscată a acesteia, nerecomandate însă persoanelor aflate sub tratament cu medicamente imuno-supresoare.
Lămâia
Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, lămâia este adevărată bombă împotriva gripei şi răcelii. Reţineţi că o singură lămâie asigură circa 80% din necesarul de vitamina C zilnic! Aceasta stimulează producţia de globule albe în organism.
Dacă reuşiţi să o consumaţi ca atare, fără zahăr, sau sub formă de suc proaspăt preparat în casă, este un remediu extraordinar.
Socul
Mai ţineţi minte băutura preferată a copilăriei noastre? Ei bine, nu degeaba consumau bunicii şi părinţii noştri socată în fiecare primăvară, când înfloreşte socul. Socata alină durerile musculare, durerile de gât şi chiar reduce febra.
Din cele mai vechi timpuri, socul a fost considerat un stimulent al sistemului imunitar şi acţionează cel mai bine dacă este administrat de la primele simptome de boală.
Eucaliptul
Acesta are capacitatea de a decongestiona căile respiratoii, de a calma tusea. Frunzele proaspete de eucalipt pot fi folosite pentru a face infuzii sau gargară împotriva durerii din gât.
Poate fi folosit ca bază pentru inhalaţii sau în băile calmante, fiind deosebit de eficient şi în combaterea febrei.loading...