Doctorul Plantelor: Plantele de apartament otrăvitoare pentru pisică şi câine. Se otrăveşte dacă o atinge pe aceasta!

miercuri, 12 decembrie 2018

Plantele de apartament otrăvitoare pentru pisică şi câine. Se otrăveşte dacă o atinge pe aceasta!


Feriga este toxică atât pentru câini cât și pentru pisici. Dacă pisica ta doar a atins această plantă va prezenta inflamații la nivelul pielii. Dacă a ingerat planta va avea dureri abdominale și va prezenta vomă și diaree.

Dracena este toxică pentru câini și pisici. Simptomele otrăvirii includ: vomă cu sânge, depresie, pupile dilatate, salivare excesivă. Prin urmare, nu este de glumit. 
Şi ficusul este periculos. 
Ficus. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: inflamații ale pielii, iritații la nivelul gurii, salivare și vomă.
Dar lista plantelor periculoase este mult mai mare:
Filodendronul este toxic atât pentru pisici cât și pentru câini. Simptomele otrăvirii includ: iritații la nivelul gurii, arsuri intense a limbii și buzelor, vomă și dificultăți de înghițire.
Floarea flamingo. Plantă toxică pentru pisici și câini. Semne ale intoxicării includ: iritații la nivelul gurii, arsuri ale buzelor și limbii, vomă și dificultăți de înghițire.
Floarea Miresei. Toxică atât pentru câini cât și pentru pisici. Simptomele otrăvirii includ: vomă și diaree.
Floarea paradisului. Plantă toxică pentru pisici, câini și cai. Simptomele otrăvirii includ: amețeală, vomă, somnolență. Cele mai toxice sunt fructele și semințele.

Mai multe pe pisicata.ro