Doctorul Plantelor: Consumul de nuci scade riscul de deces cu 20%

luni, 26 august 2019

Consumul de nuci scade riscul de deces cu 20%



Ati putea sa credeti, daca s-ar dovedi stiintific, faptul ca un consum regulat de nuci crude, arscadea riscul de deces de orice natura cu pana la 20%, s-ar trimite o unda de soc in toata comunitatea medicala rezultand o serie de stiri senzationale in absolut toata mass-media. Rapoartele acestei constatari abia acum au inceput sa iese la suprafata, desi aceste informatii importante pot afecta viata fiecarui barbat, femeie si copil de pe glob, ducand laprelungirea duratei de viata a fiecaruia dintre noi.
Daca nucile ar fi clasificate farmaceutic ca produse extrem de scumpe, atunci s-ar crea un val de reclame in toata mass-media, un reprezentant de vanzari ar fi imediat prezent la fiecare cabinet medical pentru a-l promova, si asta in numai cateva ore.Insa acest lucru nu se face intrucat procesarea lor scade automat credibilitatea in consumul lor.
Un grup de cercetatori de la Institutul de Cancer Dana-Farber si de la Scoala de Sanatate Pubilca Harvard au publicat un studiu in prestigiosul New England Journal of Medicine, care ne arata persoanele care au consumat un pumn de nuci zilnic, le-a scazut riscul de deces de orice naturacu 20% pe o perioada de pana la 30 de ani, in comparatie cu persoanele care nu au consumat deloc.Este vorba despre nucile in stare cruda, neprocesate, intrucat prin procesarea lor isi pierd aceste beneficii.Ca o paranteza, s-a mentionat si faptul ca persoanele care au consumat regulat nuci, sunt mai “subtirele” fata de cele care nu au consumat, ceea ce infirma si ipotezele care afirmau ca un consum regulat de fructe cu coaja duce la cresterea in greutate.
Consumul regulat de nuci scade cu 30% riscul de deces cauzat de bolile de inima
Pentru realizarea acestui studiu, oamenii de stiinta au supus la test un numar impresionant de persoane ( 76464 ) in general femei, studiul derulandu-se inca din anul 1980 pana in anul 2010.Participantii au completat chestionare detaliate despre diata pe care au avut-o,chestionare ce s-au completat la fiecare doi ani.Cu fiecare chestionar completat, participantilor li s-au solicitat sa mentioneze cat de des au consumat fructe cu coaja ( in special nuci).
Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au consumat o portie de fructe cu coaja (nuci,fistic,alune) mai rar de o data pe saptamana le-a scazut riscul de deces cu aproximativ 7%, ci care au consumat o data pe saptamana procentul a urcat usor la 11%, cei cu un consum de 2-4 ori pe saptamana au capatat o reducere cu 13%, 5-6 ori de 15%, si de 7 sau mai multe ori pe saptamana s-au ales cu o reducere a riscului de deces de orice natura in procent de 20%.
S-a observat deasemenea si reducerea riscului de boli letale cum sunt cancerul, bolile de inima, accidentele vasculare cerebrale precum si diabetul zaharat. Scaderea colesterolului rau , reducerea stresului sunt alte rezultate ale consumului de fructe cu coaja.Autorul principal al studiului Dr.Charles Fuchs a concluzionat “Beneficiul cel mai evident a fost reducerea in procent de 29% a bolilor de inima, principala cauza a deceselor din Statele Unite ale Americii dar am observat si o reducere cu 11% a riscului de cancer”.
Articol relatat de portalul secretele.com .