Tinctura de afine este un leac exceptional. Pentru a o prepara aveti nevoie de 2 linguri de afine uscate si 100 ml. alcool alimentar (70 de grade). Fructele uscate se pun recipient din sticla, peste care se toarna alcoolul alimentar.
Se lasa la macerat timp de 10 zile, in toata aceasta perioada agitandu-se de 3-4 ori pe zi. Tinctura se filtreaza prin tifon, dupa care se lasa la decantat, in frigider, timp de 6 zile, pentru o limpezire deplina.
Partea limpede se trece usor intr-un alt flacon, indepartandu-se eventualul reziduurile depuse pe fundul recipientului. Se pastreaza in sticlute prevazute cu dop pipeta. Tinctura de afine preparata in casa este valabila timp de 2 ani.
Administrare
De regula, se tin cure de 30 de zile, cu pauze de 2 saptamani. Tinctura se administreaza inainte de fiecare masa, intr-o cana de ceai.
De regula, se tin cure de 30 de zile, cu pauze de 2 saptamani. Tinctura se administreaza inainte de fiecare masa, intr-o cana de ceai.
Sursa: topremediinaturiste.ro, kfetele.ro