Sforăitul reprezintă o sursă de tensiune în cuplu și, din păcate, o problemă de sănătate cât se poate de serioasă. Sforăitul nu este asociat doar cu somn întrerupt și slab calitativ, ci și cu un risc ridicat de atac cerebral.
Studiile au arătat că aproximativ 50% din populații lumii sforăie mai des sau mai rar. Vestea bună este că adoptarea unui stil de viață sănătos poate face ca această problemă să dispară.
Potrivit prevention.com, pentru a scăpa de acest obicei (deranjant în special pentru cei din jur) putem apela la următoarele cinci trucuri:
Fa gargara cu apa cu putin ulei de menta
Aceasta gargara va ajuta la micsorarea mucoasei nazale si a gatului. Daca sforaitul este o problema temporara, el va fi ameliorat semnificativ cu acest remediu.
Dormi pe o parte in loc sa dormi pe spate
Dormi pe o parte mai degrabă decât pe spate. Cei care dorm pe spate sunt mai predispusi la sforăit .Prin urmare atunci cand dormi pe o parte se reduce sansa de a sforai.
Dormitul pe spate te poate face sa sforai deoarece barbia ,limba si orice tesut gras de la nivelul gâtului pot apăsa pe căile respiratorii, perturband fluxului de aer .
Dormitul pe spate te poate face sa sforai deoarece barbia ,limba si orice tesut gras de la nivelul gâtului pot apăsa pe căile respiratorii, perturband fluxului de aer .
Bea cu o ora inainte de culcare un ceai de ceapa
Un leac babesc pentru combaterea sforaitului este ceaiul de ceapa. Se ia o ceapa, se taie bucati si se fierbe timp de un sfert de ora. Strecoara infuzia obtinuta si consum-o cu 1-2 ore inainte de culcare. Se pare ca are efect.
Scăpați de câteva kilograme
Obezitatea este una din cauzele sforăitului, persoanele supraponderale suferind diverse modificări anatomice ale căilor respiratorii. Slăbind și numai câteva kilograme, suprafața faringelui nu va mai fi la fel de redusă și problema se va ameliora.
Folosiți un bandaj nazal special
Căile nazale înfundate pot înrăutăți această problemă a sforăitului, pentru că sunteți forțat să respirați pe gură. Un asemenea bandaj aplicat pe nas vă va desfunda căile respiratorii.
Cumpărați un umidificator
Căldura uscată din încăpere poate fi o cauză a sforăitului. Un astfel de dispozitiv păstrează umiditatea în încăpere, implicit pe cea a căilor respiratorii
Începeți să cântați
Indiferent cât de ciudat ar suna, oamenii de știință de la Universitatea Exeter au realizat o cercetare și au ajuns la concluzia că subiecții care au cântat 20 de minute în fiecare zi timp de trei luni au scăpat de problema sforăitului. După câte se pare, cântatul are un impact pozitiv datorită faptului că întărește mușchii din căile respiratorii.