Pe măsură ce înaintăm în vârstă, crește și riscul de a dezvolta diferite boli care ne pot afecta serios calitatea vieții. În plus, știm cu toții, secretul unei vieți sănătoase stă într-un stil de viață echilibrat, o alimentație sănătoasă și obiceiul de a face mișcare în mod regulat.
În plus, putem profita de două ingrediente puternice și naturale, adevărați aliați ai sănătății noastre: usturoiul și vinul roșu.
În cele ce urmează, îți vom prezenta un remediu natural realizat din usturoi și vin roșu, care poate vindeca diferite boli ale sistemului respirator, ale sistemului imunitar, ale sistemului cardiovascular, ficat, rinichi, afecțiuni limfatice etc.
Proprietatilor elixirului cu usturoi si vin rosu
Acest remediu naturist combină proprietățile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului roșu, din care rezultă o băutură capabilă să prevină mai multe boli.
Usturoiul este printre cele mai vechi legume de cultură din lume, cunoscută de aproximativ 5000-6000 de ani î.H. Originar probabil din Iran și Afganistan, în Egiptul Antic, usturoiul era de bază în hrana lucrătorilor care ridicau piramidele de la Ghizeh, având rolul de fortifiere a organismului și de protecție împotriva bolilor.
Usturoiul este printre cele mai vechi legume de cultură din lume, cunoscută de aproximativ 5000-6000 de ani î.H. Originar probabil din Iran și Afganistan, în Egiptul Antic, usturoiul era de bază în hrana lucrătorilor care ridicau piramidele de la Ghizeh, având rolul de fortifiere a organismului și de protecție împotriva bolilor.
Folosit în întreaga lume ca un bun antiseptic și vermifug, usturoiul era cel mai bun medicament împotriva epidemiilor de gripă sau alte boli. Încă din Antichitate, usturoiul este considerat un adevărat panaceu (întrebuințat în majoritatea afecțiunilor). Usturoiul acționează ca antihemoragic, antisclerotic, antibacterian, antihelminitic, anticancerigen.
Pe de altă parte, consumul moderat de vin roșu are numeroase beneficii pentru sănătate datorită resveratrolului și flavonoizilor din compoziția sa. În ceea ce privește resveratrolul cercetătorii americani şi europeni au constatat că resveratrolul este o acţiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C şi de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E, protejând împotriva unui spectru larg de radicali liberi.
Resveratrolul reduce demineralizările, previne câteva tipuri de cancer, metastaza la oase, este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului, degenerescenţei maculare şi în boala Alzheimer.
Un studiu publicat în prestigioasa revistă Science arată că resveratrolul blochează răspândirea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare, iar experimentul în care s-a administrat unor şoareci resveratrol timp de 18 săptămâni a dovedit clar că tumorile de piele s-au redus cu 96%.
Reteta – Cum se prepară acest remediu natural cu proprietati terapeutice exceptionale
Acest remediu naturist curăță sângele, întărește sistemul imunitar, elimină colesterolul rău, îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, elimină sarea în exces din organism, crește rezistența la efort, dă energie și luptă împotriva diverselor infecții etc.
Însă, mai presus de toate, acest remediu are puternice proprietăți de prevenire și combatere a diferitelor tipuri de cancer.
Iată de ce ai nevoie:
– 12 căței de usturoi;
– 1/2 litru de vin rosu de calitate.
– Se cojeste usturoiul și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă. Recomandam folosirea usturoiului romanesc de la tarani si nu pe cel chinezesc din supermarketuri care are un continut de arsenic mai ridicat si proprietati terapeutice scazute. De asemenea puteti taia usturoiul in doua, se va macera mai bine si elixirul va fi mai puternic insa gustul este mai putin placut de catre unele persoane.
– Borcanul (închis ermetic) se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic;
– În cele din urmă, se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient opac.
– 1/2 litru de vin rosu de calitate.
– Se cojeste usturoiul și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă. Recomandam folosirea usturoiului romanesc de la tarani si nu pe cel chinezesc din supermarketuri care are un continut de arsenic mai ridicat si proprietati terapeutice scazute. De asemenea puteti taia usturoiul in doua, se va macera mai bine si elixirul va fi mai puternic insa gustul este mai putin placut de catre unele persoane.
– Borcanul (închis ermetic) se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic;
– În cele din urmă, se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient opac.
*Acest tratament se poate administra de cel puțin două ori pe an, în cure de câte o lună, timp în care se consumă 2-3 lingurițe pe zi.
sursa: frunza-verde.ro